Top

23. December 2018.

OMILJENI INTERNET SADRŽAJI

 

Dobar dan. Znam da nije naročito fer sa moje strane što novi post nije izašao već par meseci, ali u svoju odbranu imam da kažem da je ova godina za mene bila više nego izazovna, a poslednja dva meseca bila su ništa drugo do šlag na tortu. Elem, godišnji konačno kreće, Italija se polako priprema za Božić, a ja se radujem što sam do 2.januara na zasluženom odmoru. Ne verujem da ima razloga da vam raspredam žalopojke što se tiče godine koja polako ističe, bilo je u njoj i puno lepih momenata, a u sledećim nedeljama ću se potruditi da vam o njima napišem nešto više. Danas, ipak, odlučujem da vam pričam o jednoj od mojih omiljenih tema – internet sadržajima koje volim i redovno pratim.

Jedna od mojih odluka na početku 2018. godine bila je da provodim manje vremena na internetu. To je u mom slučaju prventveno značilo redukovanje Youtube-a, a to sam postigla tako što sam mnoge kanale koje sam do tad redovno pratila jednostavno izbrisala. Naravno, odluka da se određeni izbrišu nije došla tek tako, prosto sam shvatila da postoje kanali za kojima imam manje potrebe, te su upravo ti i bili odstranjeni. Iako je ovo, dakle, bila godina u kojoj sam pratila mnogo manje sadržaja, nekima sam ostala verna i dalje i upravo o njima ću vam sada pričati.

Youtube kanal – Ana2Cats

Imam utisak da vam nikada do sad nisam pominjala ovaj kanal, iako ga pratim već oko 4 godine. Mada, Ana (zasluženo) stiče sve veću popularnost, tako da je vrlo moguće da vam ova moja sugestija i nije nikakva posebna novost. Za neupućene, radi se o Youtube kanalu pokrenutom od strane jedne fantastične mlade žene, majke, kraljice Ane, a u kome se osim o šminci i kozmetici (koji su bili i ostali glavna tema), priča i na temu porodice, dece, putovanja i svih svakodnevnih stvari koje život čine lepim. Akteri Aninih videa, osim nje same, su njen muž Laki i sin Relja, no moj lični favorit je upravo ona koja ima neverovatnu sposobnost da dočara bilo koju situaciju ili emociju. Još jedna stvar koju jako cenim kod Ane jeste to što su njeni videi iz dana u dan sve bolji i sve osmišljeniji, što neprestano uvodi nove i zanimljive teme i što je zaista vidno koliko truda, rada i novca ulaže u sadržaj koji plasira.


Blog – Divine World by Brana Antović

 

 

Prilično sam sigurna da sam vam Branu već pominjala – nju pratim čak duže nego Anu, a njen blog je takođe doživeo različite transformacije. Iako je Divine World na početku bio osmišljen kao prvenstveno modni blog, vremenom je evoluirao u jedan pravi kulturni kutak u kome se ipak ćesto nalazi mesta i za standardne ženske interese – modu, šminku i kozmetiku. I pored toga što sam jednom davno krenula da pratim Branu isključivo zbog odevnih kombinacija, poslednjih godina mi je omiljena zbog toga što je jedna od retkih koja “tretira” i mnoge druge zanimljive, a definitivno manje “mainstream” teme – pozorište, slikarstvo, književnost, enterijer. Brana je inače dosta aktivna na Instagram Story-ju, a pomalo i na Youtube-u, no moj lični favorit je definitivno njen blog koji je oduvek odisao jednim posebnim i s godinama nepromenjenim stilom. U prilog svemu ide i činjenica da se Brana školovala za novinara, te da na tekstove  prenosi svoje novinarsko umeće u punom sjaju.

Instagram nalog – Huda Beauty

Ženska opsesija – šminka! Iako pratim dosta blogerki i Youtuberki na Instagramu, moj omiljeni kanal koji se odnosi na šminkanje je Huda Beauty. Ukoliko do sada niste upoznati sa Hudom, radi se o high-end brendu šminke koji je naročito poznat po paletama senki za oči. Instagram kanal, jasno vam je, u velikoj meri služi za marketing, no najveći deo sadržaja predstavljaju kratki videi koji prikazuju fore i fazone za šminkanje, korak po korak. Od elegantnih pa do totalno ekscentričnih stilova šminkanja – Hudin kanal pokriva bukvalno sve i prava je oaza za nas koje volimo šminku. Devojke, link se nalazi par rečenica iznad. 🙂


Instagram nalog – Bufonerija

 

Poznajete li uopšte izraz bufonerija? Bufonerija znači šala, a ovo, kao i mnogo toga više naučićete ukoliko zapratite njihov Instagram profil. Radi se o jednom nesvakidašnjem Instagram nalogu vođenom od strane studentske kulturno – umetničke organizacije, u kome se pokušavaju oživeti neki stari filmovi, pozorište i umetnost uopšte. Uopšte, ovo je profil koji govori o istoriji umetnosti, pogotovo ove sa našeg podneblja, a prateći njihove postove možete naučiti neverovatno mnogo stvari o našim glumcima, starim narodnim pesmama i još mnogo, mnogo toga. Bufonerija je jedno pravo internet osveženje i, verujte mi kad vam kažem, nemate više izgovora da ne pratite kulturne sadržaje – eto, sada su i na Instagramu. 🙂

 

Newsletter – Postanly Weekly

Evo jedne stvari koja mi ulepšava svai petak i vikend uopšte, radi se o newsletter-u Postanly Weekly. Ukoliko ne poznajete izraz newsletter, on označava redovno izveštavanje o određenim stvarima ili događajima putem mejla ljudima koji su na dotičnu mejl listu prijavljeni. Nešto slično kao kada vam na mejl stigne obaveštenje o mom novom postu, samo što ide redovnije. 🙂 Internet je danas prepun newsletter-a i možete da ih pronađete na bilo koju temu koja vas zanima. Moj omiljeni je upravo Postanly Weekly čija je osnovna tema poslovni svet i kako u njemu uspeti, osvrćući se na emocionalnu inteligenciju i uopšte načine donošenja (po nas dobrih) odluka. Postanly je zbirka članaka različitih autora koja, ukoliko se prijavite na mejling listu na linku gore, stiže na vaš mejl svakog petka u popodnevnim satima. Za mene je Postanly super jer imam utisak da serviraju sve na tacni i nemam potrebu da idem i guglam po Internetu već samo jednim klikom imam mogućnost da pročitam što mi je volja. Nezavisno od Postanly-ja, savtujem vam da istražite newsletter-e uopšte, ja sam njihov veliki obožavalac, a u skoroj budućnosti ću, nadam se, moći a vam o tome napišem i malo više.

Obavezno mi javite kako vam se dopadaju meni dragi Internet sadržaji i pogotovo pišite ukoliko imate neke preporuke za mene.

Pozdrav do sledećeg posta,

Aleksandra


Ukoliko vam se tekst dopao, zapratite me na Instagramu, a ako želite da budete u toku sa postovima koje objavljujem, zapratite moju Fejsbuk stranicu ili se prijavite na mejling listu.

Image Source (first) : pixabay

Podeli:
prvo najnoviji prvo najstariji sa najviše glasova
Obaveštavaj me o

Kategorije

Kontakt

Zahvaljujem Vam se na čitanju i komentarisanju mojih postova. :)

Ne zaboravite da me pratite na Fejsbuku i Instagramu, a ako želite da budete obavešteni mejlom svaki put kada izade novi post, upišite se na mejling listu.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili sugestiju, slobodno mi pišite!

Imajte lep dan,
Aleksandra[recaptcha class:recaptcha size:compact]