Top

11. February 2018.

Post u slikama: februar među Alpima


Dobar dan,

Iako nas ova zima nije preterano darivala snežnim pejzažima, postoje mesta u kojima ona ipak nije izostala. Jedno od takvih definitivno su najviše planine Evrope – Alpi, a ja sam se na njima našla pre par nedelja.

Moja ekskurzija je bila jednodnevna, a kroz snežne planine prošla sam panoramskim vozom koji nosi naziv  “Trenino Rosso di Bernina”. Ovaj voz kreće iz Tirana – gradića na krajnjem severu Italije, a njegova poslednja stanica je mondensko zimovalište St. Moritz u Švajcarskoj. Da bi stigao od prve do poslednje stanice vozu treba oko 2 i po sata, a za to vreme on prolazi kroz različite stanice u Alpima. Vi možete da birate da li ćete se samo zavaliti u udobna sedišta i fotografisati iz voza ili ćete izaći na nekoj od usputnih stanica i uživati u svežem vazduhu, predivnim snežnim pejzažima i snegu dubokom ponekad i više od jednog metra.

 

Cena povratne vozne karte od Tirana do St. Moritz-a iznosi oko 65 švajcarskih franaka, a ukoliko se ikada nađete na severu Italije i poželite jednu brzu vožnju kroz Alpe, na ovom linku možete pronaći sve potrebne informacije.

Ostavljam vas da uživate u fotografijama jedne prave zimske idile. 🙂

 

 

Nadam se da ste uživali u slikama barem delić koliko sam ja uživala u ovim fantastičnim pejzažima. Ukoliko želite da vidite još lepih slika sa ovog putovanja, zapratite me na Instagramu, a ako želite da budete u toku sa postovima koje objavljujem, zapratite moju Fejsbuk stranicu ili se prijavite na mejling listu.

Lep dan vam želim,

Aleksandra


 

 

Podeli:
prvo najnoviji prvo najstariji sa najviše glasova
Obaveštavaj me o
Milos
Gost
Milos

Prelepe slike 🙂

Kategorije

Kontakt

Zahvaljujem Vam se na čitanju i komentarisanju mojih postova. :)

Ne zaboravite da me pratite na Fejsbuku i Instagramu, a ako želite da budete obavešteni mejlom svaki put kada izade novi post, upišite se na mejling listu.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili sugestiju, slobodno mi pišite!

Imajte lep dan,
Aleksandra[recaptcha class:recaptcha size:compact]