Top

11. June 2017.

Sadržaji za Razbibrigu – Preporuke za Jun

Zdravo svima i dobra vam nedelja!

Danas, obzirom da je jun već uveliko počeo ali da mu kraj i dalje nije predaleko, odlučujem da vam ostavim nekoliko preporuka za sadržaje koje bi vam mogli biti zanimljivi ovog meseca.

Prva preporuka za ovaj sunčani mesec je biti napolju, biti napolju, biti napolju. Bilo da se radi o bavljenju sportom, bazenu, šetnji, izletu, pa čak i kafi u kafiću – mislim da je uživanje u lepom vremenu obaveza svih nas ovog meseca. Što se sporta i rekracije tiče, lično sam ovog meseca najvernija trčanju i vežbanju (podsetite se programa trčanja koji sam vam ostavila u martu na ovom linku, kao i programa za vežbanje kod kuće koji možete pronaći na ovom Youtube kanalu koji sam vam preporučila u maju), ali verujem da otvoreni bazeni trenutno mogu da budu još bolja opcija obzirom da gužva verovatno još nije tako velika. Za one kojima bi bilo draže otputovati negde ili prosto boraviti u prirodi u nekom malo „statičnijem“ stanju ostavljam link za sajt na kome bi mogli pronaći inspiraciju za šta posetiti u Srbiji – u pitanju je www.selo.rs koji je osnovan od strane nacionalne asocijacije Seoski Turizam Srbije. Ovaj sajt donosi vam preporuke za mala i nepoznata mesta širom naše zemlje koja možete posetiti za relativno male pare a koja sigurno nose tipičan užitak kakav se ne može osetiti na krcatim plažama čiji smo najčešći gosti.

Zeleno, volim te.

 

Za one koji su ipak rešili da iz ovog ili onog razloga ostanu kod kuće ovog meseca, na redu su preporuke za knjige i Internet sadržaje.

U nekom od prethodnih postova pisala sam vam kako obožavam da čitam knjige koje sam nekada već čitala. U najvećem broju slučajeva desi se da mi se ono što mi se jednom svidelo sviđa i dalje, ali da na isto delo pri sledećem čitanju gledam na jedan totalno drukčiji način, što je očigledna posledica godina koje su prošle između prvog i drugog čitanja. Ovog puta na redu mi je jedna od mojih definitivno omiljenih knjiga, a koju sam čitala negde početkom 2013. godine – „Jedi, moli, voli“ spisateljice Elizabet Gilbert. Ukoliko ovu knjigu niste pročitali, verujem da se barem sećate reklame za istoimeni film u čijoj je glavnoj ulozi Džulija Roberts. Ipak, iako šaren i dinamičan, film na mene nije ostavio nikakav poseban utisak, dok knjigu smatram svojevrsnim remek-delom, najviše zbog naracije prepune humora tipične za Elizabet Gilbert. Ako ne poznajete radnju knjige i filma, evo samo kratke ideje: Jedna Amerikanka se posle katastrofalnog braka odlučuje da otputuje na godinu dana, i po četiri meseca provodi u Italiji, Indiji i na Baliju. U svim ovim mestima dočekujuju je različiti ljudi i pustolovine koji joj pomažu da spozna sebe a onda doživi i sudbinsko poznanstvo na Baliju.

Obavezno pročitajte ovu knjigu i javite mi da li je na vas ostavila jak utisak koliko na mene!

Blog koji bih vam preporučila ovog meseca je Seksi u Kuhinji. Radi se o veoma interesantoj kombinaciji recepata za jednostavno pripremanje ukusne hrane i priča jedne beogradske dame koja vodi interesantan socijalni život. Kroz njene blogove upoznavaćete najrazličitije (mahom) beogradske likove, njihove poglede na život i svet i reakcije dotične na njihove „tripove“. Svaki tekst je interesantan na svoj način, donekle podseća na čitanje tabloida te budi radoznalost u svima nama, no ne prelazi u vulgarno, a daje i veoma korisne savete za lako pripremanje hrane. Obavezno pogledati! 🙂

Youtube kanal koji mi je veoma interesantan ovog meseca je TED. Ukoliko se sećate, u majskim preporukama sam vam pisala o knjizi TED govori napisanoj od strane Krisa Andersona, vlasnika neprofitne organizacije TED koja jednom godišnje okuplja govornike na temu Tehnologije, Edukacije i Dizajna. Ovi ljudi, kroz svoje priče, nastoje da prenesu neke nove ideje i načine razmišljanja na publiku, opomenu na probleme o kojima možda nikada nismo razmišljali i skrenu pažnju na načine kako bi se isti mogli rešiti. Sa godinama su pokrivene teme uveliko izašle iz sfere samo gorepomenute tri, što ćete vrlo brzo shvatiti ukoliko samo pogledate govor i priču koja je na mene za sada ostavila najjači utisak. Radi se o plivačici po imenu Diana Nyad koja je u 64. godini uspela ono što nikome do tada nije pošlo za rukom – otplivala je razdaljinu od oko 180km između Floride i Kube posle 53 sata neprekidnog plivanja. Elem, ovo svakako nije jedina interesantna priča koju na ovom kanalu možete naći, zato vam ga preporučujem kao koristan način da čujete i saznate nešto novo.

Fali još samo mesec dana do ovakvog prizora 🙂

 

Da li vas je ikada zanimao onlajn marketing i prodaja preko Interneta? Da li imate sopstveni sajt kome želite da povećate publicitet, a niste sigurni kako? Ili imate ideju za posao preko interneta ali niste sigurni kako da je sprovedete u delo? Ukoliko niste zaposleni, ovo je sigurno sfera o kojoj treba da razmislite, obzirom da je napredak tehnologije omogućio vrlo jednostavno poslovanje onlajn putem koje vas može dovesti i do veoma lepih zarada. Na sajtu Default Design možete da pronađete jako puno saveta o tome kako poslovati „iz fotelje“ eksploatišući sve ono što Internet danas ima u ponudi. Najbolja stvar ovog sajta jeste ta što jednom u dve nedelje budu organizovani besplatni vebinari na različite teme koje pokrivaju oblast onlajn marktinga. Lično, pratila sam vebinare na temu pisanja bloga, prodaje preko Fejsbuka, pravnih začkoljica koje je potrebno znati prilikom iste i mogu da vam kažem da su svi obilovali mnoštvom veoma korisnih informacija o sferi poslovanja koja nam je svima privlačna a o kojoj znamo relativno malo. Iz tog razloga, sve moje preporuke idu u korist ove stranice.

Toliko od mene za ove preporuke. Nadam se da će vam barem nešto što ste pročitali ovde delovati korisno, a ukoliko vam padne na pamet i nešto što bi meni moglo biti interesantno, slobodno mi ostavite vaše preporuke u komentarima ispod.

Do sledećeg čitanja, ne zaboravite da me pratite na Fejsbuku i Instagramu.

Veliki pozdrav,

Aleksandra

 

Podeli:

Comments are closed.

Kategorije

Kontakt

Zahvaljujem Vam se na čitanju i komentarisanju mojih postova. :)

Ne zaboravite da me pratite na Fejsbuku i Instagramu, a ako želite da budete obavešteni mejlom svaki put kada izade novi post, upišite se na mejling listu.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili sugestiju, slobodno mi pišite!

Imajte lep dan,
Aleksandra[recaptcha class:recaptcha size:compact]