Top

17. December 2017.

Šta zapravo želimo? (predlozi za poklone)


Dobar dan društvo!

Napravila sam dve nedelje pauze u pisanju jer sam, kao što u poslednjem postu možete pročitati, promenila boravište pa mi je trebalo malo vremena da se priviknem na novi ritam. U međuvremenu praznici su se približili, a ja sam ove godine prilično euforična jer po prvi put od kad sam u Italiji efektivno živim sa nekim meni bliskim za praznike. Prethodnih godina dok sam imala cimere, svi su odlazili kući kako se Božić približi, a ja sam uglavnom išla u goste kod porodice mog momka, ali jasno je da to nije baš isto kao kad živiš s nekim pa taj neko sa tobom zaista deli radost praznika i pre nego što oni stignu.

Elem, ove godine prvi put imam jelku. Vrlo malu, jer ćemo praznike provoditi u drugom gradu, pa je osnovna karakteristika jelke koju sam želela bila ta da je lako prenosiva. Htela sam da je kupim sama, ali sam bila preduhitrena, pa sam jelkicu i par ukrasa dobila na poklon. Bila sam baš oduševljena i mislim da je ovo jedan zaista lep način da se nekome pokaže da ti je do njega stalo. Ukoliko i sami poznajete nekog ko iz ovog ili onog razloga nema jelku, ovo bi verovatno mogao biti jako simpatičan poklončić. Svesni ste verovatno i sami da se radi o poklonu koji ne može da košta puno (ovde mislim na male jelkice, ne one od 2 metra), a par šarenih ukrasa može dodatno ulepšati ugođaj. Nije ih potrebno puno jer će onaj ko dobije jelku sam da je dovrši, a onda će mu i jelka i ukrasi ostati za svaku sledeću godinu. Lično mislim da je ovo super, a vi?

 

Drugi predlog koji danas imam za vas su ešarpe i šalovi. U slučaju žena, mislim da je ovakav poklon skoro siguran uspeh. Izaberite neku od njenih omiljenih boja, a čak i ako boja nije njena a dezen je lep, lako će ona da pronađe nešto uz šta će nova ešarpa da joj se uklopi. Što se muškaraca tiče, bilo da šal nose ili do sada to nisu radili, pravi je trenutak da im suptilno pokažete da nije u redu da se smrzavaju (i zaista deluje, poklanjala sam šal već par puta), a što se boje tiče, jednostavno ga uklopite uz jaknu koju nosi onaj kome poklon kupujete.

 

Još jedan lep i univerzalan poklončić jeste rokovnik. Razumem da ovaj predlog nije bog zna kako inovativan, ali radi se o vrsti poklona koji ima odličan potencijal da se dopadne svima. Pogotovo je dobro to što mnogi rokovnici obuhvataju jednu kalendarsku godinu, pa ukoliko ih neko ne iskoristi ove godine, to može da uradi sledeće. Druga dobra stvar je ta što nova kalendarska godina samo što nije počela, te je ovo sigurno najbolji trenutak kada nekome možete da poklonite rokovnik. 🙂

 

 

Ukoliko se pitate šta da poklonite jednoj ženi, verujem da su vam na pamet pale razne stvari – odeća, šminka, nakit i šta sve ne, no ono o čemu možda niste razmišljali jeste spravica koja je zajednička za sve ove stvari – ogledalo! Pre nekoliko nedelja kupila sam sebi jedno veoma moćno ogledalce za šminkanje – ima dve strane (jednu normalnu i jednu koja uvećava), a ono što je njegov poseban adut jesu LED svetla koja vam dozvoljavaju da se u ogledalu vidite čak i ako ste u mraku. Od kada sam počela da ga koristim, razmišljam o tome koliko bi ovo bio super poklon za nekog. Zamislite sreću žene koja voli da se šminka kada joj poklonite ogledalo koje će joj njenu omiljenu aktivnost učiniti još lepšom. Mislim da je ovakav dar pun pogodak u svakoj mogućoj prilici!

 

 

Da li ste ikad čuli za Xiaomi Mi Band narukvice? Ukoliko ne, ubrzo otvorite ovaj link. Radi se o narukvicama koje funkcionišu tako što se povežu sa vašim telefonom (funkcionišu uz Android, a mislim i iPhone) a potom mere vašu aktivnost u toku dana – broje koliko ste koraka prešli, mere koliko je dubok vaš san dok spavate, broje vaše otkucaje srca, a mogu čak i da vibriraju kada vas neko zove ili vam šalje poruku, a vi ste udaljeni od svog mobilnog telefona. Vrlo su neprimetne i univerzalne, te mogu bez problema da budu na ruci bilo ženske bilo muške osobe, a ukoliko želite neku malo više fensi varijantu, moguće je kupiti kaiš u više boja i menjati ga po potrebi u zavisnosti šta od odeće nosite. Koliko znam ovih narukvica nema u slobodnoj prodaji već se one poručuju iz Kine po ceni od 20 do 35 eura. Mogu se kupiti na bilo kojoj verziji Amazona, te ukoliko ste iz Srbije, najbolje bi bilo da pitate nekog koga imate u inostranstvu da vam je poruči a potom donese prvom prilikom kad se vidite.

Poslednji predlog koji imam za vas danas jeste jedna stvarčica koja vam je već poznata, obzirom da sam o njoj pričala u Jesenjim preporukama. Radi se o aparatu za kafu za koji verujem da je ubedljivo najbolji poklon ikad za osobe koje su ljubitelji kafe. Ne želim da dužim isuviše na temu istog jer u mom starom postu možete da pronađete sve informacije o tome zašto su aparati za kafu tako savršeni. Jasno, mana ovog poklona jeste što nije baš ekstremno jeftin i što iziskuje i buduće troškove obzirom da je kapsule uvek potrebno dokupiti. Ipak, ukoliko ste spremni da uložite u ovakav poklon nekome ko zaista, ali zaista voli kafu – verujem da će radost koju ćete mu izmamiti biti zaista beskrajna. U mom slučaju je bila i ne jenjava ni mesecima kasnije. 🙂

 

Nadam se da su vam se predlozi dopali. Ukoliko imate neke za mene, slobodno pišite!

Aleksandra


featured image source: Pixabay

Podeli:
prvo najnoviji prvo najstariji sa najviše glasova
Obaveštavaj me o
trackback

[…] Prethodni post […]

Kategorije

Kontakt

Zahvaljujem Vam se na čitanju i komentarisanju mojih postova. :)

Ne zaboravite da me pratite na Fejsbuku i Instagramu, a ako želite da budete obavešteni mejlom svaki put kada izade novi post, upišite se na mejling listu.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili sugestiju, slobodno mi pišite!

Imajte lep dan,
Aleksandra[recaptcha class:recaptcha size:compact]