Top

11. June 2018.

Upoznala sam srećnog čoveka?

 


Desilo se juče u putu između Milana i Torina. Znate li za Bla Bla Car – ono kad krenete autom nekud, pa preko interneta nađete ostale putnike kako biste podelili troškove? E baš tu. Nije mu trebalo samo jedno slobodno mesto u autu već sva tri. Pitaćete se zašto, a odgovor je krajnje neočekivan – prenosio je 300 arheoloških časopisa koje je kupio za 100 evra preko interneta. Ok, šta treba da imaš u glavi da bi kupio 300 arheoloških časopisa?

Ima 44 godine, radio je desetak godina u departmanu za informacione tehnologije jedne velike firme koju je nažalost debelo zahvatila poslednja ekonomska kriza te je izgubio posao. Srećom, znao je to da namiriše na vreme, gomilao prekovremene sate (godinama nije tražio da mu ih plate!), te je poslednjih godinu dana rada u firmi radio zapravo samo pola radnog vremena, a ostatak je koristio da polaže potrebne ispite za nastavnika informatike.

Kako možete zamisliti, neposredno zatim našao se u najobičnijoj srednjoj školi gde i danas radi. Da li ijedan informatičar na svetu bira da radi u školi? Ovaj da. Jer nedeljno radi jedan vrlo ograničen broj sati, a raznorazne raspuste ne treba ni pominjati. Plata mu je osrednja, više niska nego visoka, no on se smatra srećnim da bude sirotinja koja poseduje vreme. U krajnjoj liniji, zašto mora da se ide brzim vozom za 30eura, ako ima vremena da za 12eura putuje regionalnim?

Mislim da nema ženu i decu. Putovao je dosta i deuje da ga to čini zadovoljnim. I ne samo putovanja, arheologija takođe. Na početku ona je bila izgovor da što češće posećuje Rim, grad koji je voleo. Posle je shvatio da ga ista zaista privlači te eto otkud sa mnom u kolima sa 300 arheoloških časopisa. Da li će ikada uspeti sve da ih pročita? Koga briga, želeo ih je i sada ih ima. A raspusta ga čela još dosta, vremena je na pretek.

Nijednom se nije požalio tokom sat i po vremena puta. Nijednom do sad nisam imala iskren utisak da sam upoznala zaista srećnog čoveka.

Da li se i vama desilo?

 


Ukoliko vam se tekst dopao, zapratite me na Instagramu, a ako želite da budete u toku sa postovima koje objavljujem, zapratite moju Fejsbuk stranicu ili se prijavite na mejling listu.

image source: pixabay

Podeli:

Comments are closed.

Kategorije

Kontakt

Zahvaljujem Vam se na čitanju i komentarisanju mojih postova. :)

Ne zaboravite da me pratite na Fejsbuku i Instagramu, a ako želite da budete obavešteni mejlom svaki put kada izade novi post, upišite se na mejling listu.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili sugestiju, slobodno mi pišite!

Imajte lep dan,
Aleksandra[recaptcha class:recaptcha size:compact]